01 augusti 2011

SEMESTER I FINLAND

BUTIKEN I TIDAHOLM ÄR ÖPPEN SOM VANLIGT!!!

Vi har tillbringat vår semestervecka i Finland. Vi åkte från Kapellskär till Åbo, där vi var i två dagar. Sen åkte vi till Lahti, där bodde vi också två dagar. En dag i Björneborg och sista natten åter i Åbo.

Första bilden är från Presidentens sommarviste, Gullranda, där gick vi en guidad tur, som också var på svenska, tur för oss som inte kan finska. Svårt språk, man kan inte gissa någon gång vad de säger. De yngre är bra på engelska, så klarade oss ganska bra . De andra bilderna är från Åbo . Skönt med lite semester, men det är allt skönt o komma hem.
Nu ringde sambon, bäst o sluta skriva. Vi åket nog en tur till Katrineholm, LOPPIS. Ska bli kul.
Håller även på med surdegar, det är inte helt enkelt. Studerar olika tips i böcker, så vi får se hur det går. Gjorde ett bak igår som blev sådär bra, men skam den som ger sig. Har nytt på gång idag.


Ha det gott / Monika

2 kommentarer:

Linda sa...

Vad spännande med surdeg, hoppas resultatet blir bra! Låter som en fin resa. Kram Linda

Min plats i solen sa...

Härliga bilder från er Finlands-resa Monika och vad roligt att ni hade en bra semester. Men precis som du säger är det rätt skönt att komma hem igen när man har varit på resande fot.

Lycka till med surdegsbaket! Visst är det skoj? Och framförallt smakar det ju helt gudomligt. Helt klart värt den långa resan. Här blir det ibland också mindrlyckat men då är det bara på det igen. ;)

Ha det gott i sommarsolen!

Kram Lotta