20 oktober 2010

VÅR I SIKTE????

Nu är vi igång med plantering av våren. Vi har ca 500 kvadrat växthus , men nu på hösten fyller vi bara det ena huset med blommor ( ja, än så länge är det bara grönt, inget blommande). Här på bilden har vi bara börjat, idag har vi planterat, totalt ca 12000 plantor. Har ungefär 6000 kvar. Det måste bli klart i helgen, för sen ska jag göra gravdekorationer.
Här är det travvis med pensèer. Vi odlar inte från frö, utan köper pluggplantor. Vi har flera leverantörer. Plantorna kommer från Sverige, Holland och Danmark. Vi gör likadant med sommarblommorna, pluggplantor alltså, men då är det både stickling och fröplugg. Ha det gott/ Monika

4 kommentarer:

stort och smått sa...

Vilket drömjobb att få hålla till i ett växthus om dagarna! Ljuvligt. Själv sitter jag på ett kontor och vantrivs.

Sv: Åh, vad spännande, hoppas det kommer i morgon!
Jag försöker få ihop en roman, i genren drama/vardagsrelation eller något åt det hållet. Drömmen är att ge ut en bok av något slag.

Linda - Allt och/eller Inget sa...

Vad härligt det ser ut med alla växter mitt i blåsiga hösten.
Tack för din söta kommentar om min lilla HV-dam :)
(ps. Jag har skickat ett meddelande på FB till dig från min mor)
Ha så skoj i växthuset!

Fnissi sa...

WOW! Det är ju HUR MYCKET SOM HELST!!!

Butik Östergården sa...

Hej!
Tänk att ni måste börja planera våren redan. Vintern har ju precis börjat. Uch jag skäms att jag inte hunnit hälsa på i din butik än!
Jag förstår inte vad som hänt, dagarna känns kortare och kortare. Ibland är jag verkligen trött på att jobba hela tiden. Det är så mycket mer man vill göra, man går och tror att det skall bli bättre fram över. Jag tror att det är bara att konstatera att skall man ha något eget så är det hårt slit och inget annat som krävs. Ha det rikitigt bra i helgen!
Kram Helen