19 juli 2010

ÄPPELPAJ

Här är ett recept på en Jättegod äppelpaj. Knäckig, seg och riktigt god.
6 äpplen ( ca 800 g) ♥ 150 g smör♥ 3 dl havregryn♥ 2 dl socker♥ 1/2 dl ljus sirap♥ 1 1/2 dl vetemjöl ♥ 1/2 tsk bakpulver ♥ 2 msk mjölk Gör så här: 1 . Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena. 2. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ungssäker form. Fördela smeten över. 3. Ställ in i ugnen i ca 30 min. eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med nåt gott till, (turkisk yoghurt med lättsockrad hallonsylt och vaniljsocker är gott). Hoppas denna paj faller er i smaken. Ha det gott/ Monika.

2 kommentarer:

LenA sa...

Låter himla gott, måste prova!
Kram

Allt och/eller Inget sa...

Jag misstänker att det är denna som vi ätit hos Frida, den är FANTASTISK god! Kram Linda

PS. STORT tack för det fina vi fick till Lilly! Vet inte om du läst det jag skrev till dig på FB. Det var jättegulligt av dig att skicka med så fint till oss! Tack!!